Посрещаме облачен и мъглив ден, слънцето се завръща в петък

Максималните температури ще достигнат 12 градуса

07.12.2022 | 07:10 Редактор: Петя Кръстева

Днешният ден ще започне с мъгли и облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има в централните части от Дунавската равнина и в Добруджа. Сутрешните температури ще са от 1 до 7 градуса, но към обяд ще се затопли. Следобед облаците бързо от запад на изток ще се увеличават. И през нощта в района на Видин ще превали дъжд, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорост до 20 км/ час. Максималните температури ще са от 5 до 12 градуса, а по Черноморското ни крайбрежие до 11-12. В планината в ранните часове на утрото облачността ще бъде разкъсана, но следобед отново планинските върхове ще бъдат в облаци. Натрупаната снежна покривка там е с дебелина между 10-20 см, а в Родопите и в Банско - до 30 см.

У нас в четвъртък в западните райони ще вали дъжд, а в Рила и в Пирин ще превалява сняг. В петък ще бъде облачно и ветровито. В населените места и на север от планините чувствително ще се затопли до 13-14 градуса. Необичайното топло време в страната ще се задържи и през уикенда.

Гледайте цялата прогноза във видеото.