Демерджиев събра деца и съпруги на загинали служители на МВР

74 момчета и момичета получиха по 1000 лева от благотворителната кампания на вътрешното министерство

04.12.2022 | 12:48 Редактор: Елеонора Танева
Демерджиев събра деца и съпруги на загинали служители на МВР

Ръководството на Министерството на вътрешните работи посрещна на Коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари. С подкрепата на всички дарители 74 деца получиха по 1000 лева от благотворителната кампания на МВР.

Деца от цялата страна пристигнаха днес в София по покана на ръководството на МВР. Поводът беше традиционното за благотворителната кампания на МВР Коледно празненство, чието провеждане бе възобновено след двегодишно принудително прекъсване заради пандемията. Ръководството на посрещна децата и техните майки на празничен обяд.

"Знайте, че въпреки тежката загуба, имате голямо семейство в МВР, което държи на вас. Вие сте наши деца и винаги ще ви подкрепяме“, обърна се към момичетата и момчетата министър Демерджиев.

През 2022 г. Националната благотворителна кампания на МВР подкрепя 74 деца. За Коледните празници всяко от тях получи по 1000 лева от набраните по сметката на инициативата средства. Финансовата подкрепа е възможна благодарение на всички дарители, които засвидетелстват своята ангажираност с SMS, обаждания и дарения, и на служителите на МВР, даряващи ежемесечно средства от заплатите си.

В 19-ата за благотворителната кампания година участват деца от София и областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен. Въпреки тежката загуба, някои от тях избраха да продължат по стъпките на своите родители и се обучават в Академията на МВР. Други, подпомагани през годините от кампанията – вече пораснали, са в редиците на МВР и работят в името на една по-сигурна България.

Снимка: МВР


1
1 rate up comment rate down comment 0
БКБ
преди 1 година
Браво на Министъра за Пример Респект Сигнализирай за неуместен коментар