Борисов: Ще предложим правителство от експерти, които могат да стабилизират България

"Партията ще продължи диалога с всички парламентарни партии", заяви бившият премиер

03.12.2022 | 14:00 Редактор: Искра Ангелова
Борисов: Ще предложим правителство от експерти, които могат да стабилизират България

Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това информирах председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина.

Това написа в личния си профил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарните партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост. Заявих още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна. Въпреки кризите, през които преминава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България подкрепи и перспективите за членство на Република Северна Македония в ЕС, но е време и съседката ни да изпълни своите задължения от този процес като даде конституционни гаранции за правата на всички свои граждани", допълва Борисов.

По-рано днес бившият премиер написа, че ГЕРБ ще предложи състав на кабинет.

"ГЕРБ ще предложи състав на кабинет. Убеден съм, че на държавата ни е необходимо стабилно правителство. Това заявих пред председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина. Благодарих ѝ, че Европарламентът за пореден път подкрепи България по пътя ѝ към Шенген и подчертах, че е недопустимо пред страната ни да се поставят допълнителни политически условия, след като отдавна сме изпълнили всички критерии за членство", допълни Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Експертно ще е да се махнете най-накрая! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
ин хаус - пълен хаос
преди 1 година
Какви експрети? По крадене на обществени и Европейски средства? Къде са милиардите от Европа от последните 13 години? - в къщите за тъщи, палатите и джиповете на политическата мафия. Сигнализирай за неуместен коментар