Аромат на вурст и греяно вино - за какво стигат 20 лв. на коледните базари в София

Братвурстчета с гарнитура струват 10 лева, греяното вино и горещият шоколад са по 5 лв.

01.12.2022 | 17:50 Редактор: Елеонора Танева

Рекордно количество коледни базари отварят врати в София. На 10 места жители и гости на столицата могат да се потопят в празничната атмосфера. Цените очаквано са по-високи от миналогодишните. 

Вурстчета, греяно вино и сладки изкушения предлагат традиционно коледните базари. Инфлацията обаче и тук се отразява на цените. 

"Така като гледам ловджийска наденичка и картофи ще вземем, на другите пазари са по-немски, тук са с по-български дух. Порцията излиза 9 лева", изчисли Петър.

"Мисля, че цените са приемливи. На същите цени може да пазаруваш навсякъде, но тук обстановката е празнична. За 20 лв. може да си вземеш хубава храна с гарнитура кисело зеле или картофи и за десерт козуначено коминче. В Англия за 20 паунда на коледен базар със сигурност ще може да си купиш по-малко", направи бързи сметки Оливър.

Братвурстчета с гарнитура струват 10 лева, греяното вино и горещият шоколад са по 5 лв. Цената обаче си струва изживяването, казват посетителите.

"Украсата, настроението, фактът, че е едно от малкото места в София, което е декорирано и наистина създава чувство за уют. За 22 лв. си взехме два вурста в хлебче, картофки и две греяни вина", сподели Каролина.

"Предлагаме дивеч, ловджийски и истински меса без консерванти, за да може човека да се върне отново. Не да е ден година храни, а да го направиш клиент и се стараем да имаме добро настроение, за да може да вдигаме атмосферата", каза Дани Панчев.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.