Апел за помощ: Пожар в Пазарджишко изпепели дома на младо семейство

Пострадали са едно от децата и бащата

29.11.2022 | 13:38 Редактор: Искра Ангелова

Без дом остана младо семейство в Пазарджишко, след като пожар изпепели къщата им. Пострадали са едно от децата и бащата. В село Синитово започва кампания в помощ на семейството.

Когато огънят пламва, в къщата са двете деца на младото семейство и техният дядо. Майката е била на работа.

"Погледнах - излиза дим от гаража. Погледнах вътре - няма огън, няма нищо. Казах си да се върна назад, но димът се усили. И тогава си помислих, че става нещо лошо. Веднага награбих децата, но огромен огнен пламък ни пресече пътя на стълбите и нямаше как да ги изкарам. В това време баща му пристигна. Грабна го, изведе го надолу, а аз останах затворен в къщата", разказа Спас Стоянов.

11-годишното момче и неговият баща са настанени в Клиника по изгаряния в Пловдив. По-малкото момченце на семейството, което е на 4 години, е при своите баба и дядо.

"Това е техният дом. Сега обаче ще дойдат у нас. Зима е, трябва да приберем децата, не можем да ги оставим на улицата", каза бабата - Иванка Трифонова.

Причините за инцидента се изясняват. Огънят е тръгнал от колата в гараж и е унищожил покрива и цялото имущество на младото семейство.

"Всичко им беше оправено. Бяха си обзавели, всичко беше ново. Имат нужда от материали, средства, кой каквото може. В момента им трябва помощ", категоричен е Еленко Лазаров, който е приятел на семейството.

Банкова сметка за подпомагане на семейството:

BG31FINV91501014792810

Любка Спасова Трифонова

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.


1
0 rate up comment rate down comment 3
Aha
преди 1 година