Протестиращи в София: Ветеринар измъчва животни, тези хора са садисти

Демонстрантите настояват сурови наказания за насилниците

25.11.2022 | 19:11 Редактор: Петя Кръстева

Протест с искане за по-строги наказания срещу насилието над животни се проведе пред Съдебната палата в София. Голяма част от хората бяха взели със себе си и домашните си любимци. Демонстрацията беше провокирана след скандалния случай битото куче Мечо. 

Искането на потребителите е мъжът и всички като него да получават по-сурови наказания. Делото на Захари Шулев е нарочено за 29 ноември. 

"Трябва да има адекватни наказания за престъпниците. Какво става накрая - отиват с една нищо и никаква глоба. Излизат и продължават да правят това, което правят. Те са опасни, те са садисти", коментира протестиращ.

Преди 8 години Пламен Йотов спасява хъскито Арнолд Шварцнегер от ромска махала в София. 

"Понеже минавам да храня животните там и един човек ми се похвали, че си е намерил куче. Просто го е взел да си го върже, за да му пази къщата.  Когато отидох, го гледам обесено. Започнах да му правя дишане уста в уста, масаж на сърцето и го спасих за секунди", разказа той. 

Пред съдебната палата се събираха и подписи за уволнение на известен насилник на животни. Доц. Куртенков е преподавател по ветеринарна медицина в столичен университет. Срещу него са подадени десетки сигнали от граждани в социалните мрежи. 

Ако в скоро време не бъдат взети адекватни мерки, гражданите ще продължат с протестните действия.

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова.