ВМРО: Служителите на реда трябва да имат право да стрелят на месо, без предупреждение

От партията настояват за бързо производство при незаконното преминаване на границата

22.11.2022 | 15:02 Редактор: Ваня Кузманова
ВМРО: Служителите на реда трябва да имат право да стрелят на месо, без предупреждение

Парламентът да направи спешни промени в НПК, за да има ефект от акциите и саможертвите на полицаите. Това се казва в позиция на ВМРО във връзка с поредната гонка между полицаи и нелегални мигранти, при която тежко пострада униформен, който се бори за живота си, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Ето текста към позицията на ВМРО:

В последната година ставаме свидетели на безпрецедентен натиск от нелегални мигранти по българската граница. Само за два месеца има трима загинали полицаи и един, който се бори за живота си. Комбинацията от липсата на последователна държавна политика за борба с миграцията и политическия хаос и разруха, в които се намира държавата, заедно с реалната липса на каквато и да било законодателна дейност от 45-ото, 46-ото и 47-ото Народни събрания, се превърнаха в реална заплаха за националната сигурност на България.

Ето защо ние от ВМРО настояваме за нулева миграция, увеличаване на правомощията на служителите на реда и военнослужещите, които ежедневно са на първа линия за пресичане на каналджийството и овладяване на мигрантските потоци вътре в страната. Те трябва да имат право да стрелят на месо, без предупреждение. Тези хора трябва да имат зад себе си държавата и цялата защита от страна на властите. А подобни индивиди като шофьора на автобуса-убиец в Бургас и задържания днес криминално проявен български гражданин, трябва да бъдат съдени по правилата на бързото производство.

За целта са нужни спешни промени в чл. 356, ал. 1 и ал. 2 от Наказателно-процесуалния кодекс, където да бъдат прибавени каналджийството и всякакъв друг вид нелегално преминаване на границата без оглед размера на предвиденото наказание. Това няма да реши проблема мигновено, но поне ще даде шанс на органите на реда да започнат да овладяват безапелационния и нагъл мигрантски поток в България.

Колко още невинни жертви на мигрантски набези трябва да има независимо дали те са униформени или цивилни граждани, за да се предприемат адекватни мерки от настоящия т.нар. "политически елит"? За нас от ВМРО животът и здравето на българските граждани винаги е бил приоритет номер едно. Но очевидно това не е така за партиите в парламента – "Продължаваме промяната", "Демократична България", БСП, ДПС, "Възраждане", ГЕРБ, "Български възход". 

От тях виждаме само див популизъм без никакви реални законодателни мерки за гарантиране и защита на неприкосновеността на българските полицаи при изпълнение на служебните им задължения. И никаква реакция, въпреки призивите им да променят законодателството така, че и съдът да няма повод да си измива ръцете с "тромавите процедури".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Няма да коментирам заглавието на статията. Тоз расист и хомофоб, с неговият говорител Андрей Слабаков - тъжната българска картина пред Европа. Сигнализирай за неуместен коментар