Жълт код за обилни валежи в 10 области, оранжев за Видин

През нощта валежите ще се засилват

20.11.2022 | 07:59 Редактор: Елеонора Танева
Жълт код за обилни валежи в 10 области, оранжев за Видин

Обилни валежи се очакват в неделния ден. Оранжев код за дъжд обявен за днес за област Видин. Очакват се  значителни валежи - до 60 литра на квадратен метър. В други 10 области от Западна и Южна България действа предупредителен  жълт код за дъжд.

В Източна България, както и на места северно от планините, ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Ще остане топло за сезона с максимални температури между 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападните райони, където ще вали почти без прекъсване. Във Видин максималната температура се очаква да бъде 10 градуса, показва прогнозата на НИМХ.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали дъжд, над 2300 метра - сняг. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и временно силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.