Жителите на Българово протестират срещу разбитите улици и липсата на канализация

"Инфраструктурата е в окаяно състояние, като отговорите са - няма пари", посочи Неделчо Милчев

19.11.2022 | 14:04 Редактор: Ваня Кузманова

Жителите на град Българово организираха шествие в знак на недоволство срещу разбитите улици в града и липсата на канализация. 

Българово се намира само на 20 километра от Бургас, но разликата с големия град е повече от очевидна. Протестът на жителите на града е заради забавеното му развитие и липсата на инфраструктура.  

"Само това тук, което гледате е асфалтирано. Една пресечка надолу няма нито една асфалтирана улица. И ще видите какво чудо е след разкопаването на улиците и прекарване на канализацията за обратни води", каза Татяна. 

"Повече от 30 години нямаме нито една асфалтирана улица. Инфраструктурата е в окаяно състояние, като отговорите са - няма пари", посочи Неделчо Милчев.  

Родителите бяха излезли на протеста с децата си, за да покажат, че е почти невъзможно да се премине с детски колички по улиците на града.

"Всички фекални води текат по улиците. Как няма да текат. Искат по 150 лв. за източване на една фекалка", посочи Мария Стефанова. 

"От 2016 година стои нашият проект за канализацията в МОСВ. Тогава бяха отпуснати 2, 400 млн. хил. лв., но сега с новите цени на строителните материали ще трябват поне 3-3,5 млн. лв.", каза кметът на Българово Йордан Илиев. 

Кметът на Българово счита, че проблемът може да бъде решен само с целево държавно финансиране на инфраструктурни проекти на малките населени места около големите градове. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Снимка: БГНЕС