Протестиращи за справедлива присъда за насилника на кучето Мечо: Има място зад решетките

Част от участниците в протеста бяха дошли с домашните си любимци

19.11.2022 | 13:20 Редактор: Ваня Кузманова

Пореден протест с искане за справедлива присъда за насилника на кучето Мечо, този път пред шесто районно управление в София, където 37-годишният мъж е задържан за 72 часа. Очаква се утре съдът да реши дали той да остане за постоянно в ареста. 

Протестиращите се надяват този път държавата да си свърши работата и задържаният за насилието над кучето Мечо да получи ефективна присъда. 

"Такива хора нямат място в обществото. Имат място зад решетки и агресията над животни трябва да спре", каза Мария Гюрова. 

"Това не е човек. Той е опасен за обществото. Утре ще посегне на някое дете. Поне едни 10 години трябва да лежи. Това не е човек, това е изрод", смята Мартин Костов.  

Част от участниците в протеста бяха дошли с домашните си любимци. 

"Очаквам този човек да си понесе отговорността. Аз съм адвокат. Имам куче и се надявам най-накрая държавата да заработи. Този човек е опасен и за хората", каза Елен Янкова.  

Протестът ще продължи през целия ден пред 6-то районно управление, а утре, когато трябва да стане ясно дали ще бъде задържан за постоянно, ще бъде пред къщата на задържания. 

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.