Мащабна издирвателна акция: Столичното МВР и жандармерията търсят изчезналия Алекс от Перник

Задържан е граничен полицай заради подкуп

12.11.2022 | 11:24 Редактор: Петя Кръстева
Мащабна издирвателна акция: Столичното МВР и жандармерията търсят изчезналия Алекс от Перник

"Още от вчера сме включили сили и техника в издирването на изчезналото дете в Перник, включили сме Столичната дирекция на МВР и жандармерията, заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти. 

"Нашата задача основно е да претърсим районите извън града, а доброволци правят такова претърсване в рамките на града. Ще направим всичко възможно да намерим детето", категоричен бе той, предаде БТА.

Демерджиев обясни, че няма категорични данни за отвличане на детето, но е образувано досъдебно производство за такова, защото това ще помогне в издирването и ако има данни за някакво престъпление. 

Изчезналото дете е на 12 години и е с диагноза аутизъм. Изчезнало е в района на Болницата за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Перник. Инцидентът е станал вчера и издирването е започнало веднага, но досега то все още не е открито.

За задържания с подкуп граничен полицай Иван Демерджиев уточни, че поисканият подкуп е свързан с обществена поръчка за снабдяване с джипиес на гранични кучета. Той е началник сектор, работи по тази поръчка и е искал да му бъде платено, за да се постигне определен резултат – да спечели поръчката, каза вътрешният министър. 

"Работим от няколко седмици по този случай с отдел "Вътрешна сигурност" на МВР. Получихме необходимото съдействие и от страна на прокуратурата. Мисля, че достатъчно прецизно и категорично са извършени следствените действия, за да бъде установена вината му", обобщи той.

Снимка: Bulgaria ON AIR


3
1 rate up comment rate down comment 0
Фиданка Ивайлова
преди 1 година
2
2 rate up comment rate down comment 0
qsmen
преди 1 година
Детето се страхува от полицията! Крие се да не го убият ! Още повече го плашите ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
qsmen
преди 1 година
аз съм контактьор информацията ,която ми се дава УПЛАшен е ......... ТОЧНО ЦИТИРАМ ......СТРАХУВА СЕ ДА НЕ ГО УБИЯТ! ВЪПРОС КОЙ? НЯКОЙ ПОЛИЦАЙ .... ВЪПРОС КЪДЕ Е ? зад неговия дом ...крие се Сигнализирай за неуместен коментар