Покривът на строеж в София пламнал за секунди, на място били трима работници с горелки

Пушекът се виждаше от летището, центъра и дори от "Овча купел"

09.11.2022 | 19:42 Редактор: Ирена Бакърджиева

Трима души са били на покрива, когато е пламнала новострояща се сграда в квартал "Малинова долина". За щастие, пострадали няма, но се наложи няколко пожарни да потушават пламъците.

Малко след 14 часа гъстият дим привлича погледите на хиляди от съседните сгради и офиси. Пушекът се вижда от летището, центъра и дори от "Овча купел". Пожарът избухва, докато работниците нагрявали хидроизолацията с газови горелки.

"Оттам е тръгнало много бързо. Те казаха за десетина секунди се е запалило. Не са успели да направят почти нищо. Изплаших се, притесних се най-вече за крана", каза един от строителите на сградата - Георги.

Десетки сигнали са подадени за пожара на телефон 112, но според очевидците огнеборците закъснели.

"Много закъсня пожарната, не знам защо толкова закъсня. Не съм гледал по часовник, но може би половин час", твърди Красимир.

Полицията отцепи района, а няколко пожарни коли се включиха в борбата с огъня. За щастие, пострадали няма.

"На тази строителна площадка днес бяха 4 човека, но трима правят покрива по принцип. Макар и косвена, вина има, не може да няма виновен", смята Георги.

Тепърва ще се изчисляват материалните щети по строителния обект. Но заради пожара, въздухът в района остана задимен. Час след подаването на сигнала, пламъците бяха потушени.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Стефи
преди 1 година
Някой интересува либсе, че 6та пожарна служба в София няма сграда /намира се в реституиран имот/ а сградата им стои недостроена. Какъв началник на пожарната трябв да си, та 10 години сградата ти не се строи. Вярно ли е? Но никой не се интересува. Докато не стане беля и почват всички да реват и проявяват съпричастност. Вечно след дъжд качулка... Кой има смелост да провери и попита Николов ? Кога ? Или давайте живущите в района да се хванем да помогнем. Сигнализирай за неуместен коментар