Премиерът се ядоса след убийството на границата: Защо сочите служебното правителство като отговорно?

"Всяка неточна дума срещу границата е изстрел срещу авторитета на България", заяви Гълъб Донев

09.11.2022 | 10:36 Редактор: Ваня Кузманова

Минута мълчание в знак на почит към убития полицай. Така започна и днешното заседание на кабинета. Премиерът упрекна партиите, че правят опит да политизират тежкия случай.

"Българската държава ще направи необходимото, за да защити паметта на Петър Бъчваров и живота на българските мъже и жени, които охраняват българската граница", посочи служебният премиер Донев. 

Донев отбеляза, че убийството на границата е задействало лавина от версии и коментари, както и обвинения към служебния кабинет. 

"Служебното правителство носи своята отговорност за наследените кризи вече 100 дни. Припомням, че 100 дни е време, с което едно редовно правителство разполага. Служебното правителство нямаше това време, даже и 100 секунди", заяви Донев.  

Служебният премиер разкритикува партиите, че използват случая, за да разсеят общественото внимание от съставянето на редовен кабинет.  

"Политическите изказвания смущават с безпаметност. Всяка неточна дума срещу нашата граница е изстрел срещу авторитета на България", каза премиерът. 

Донев заяви, че не бива да се допуска смъртта на служителя да се политизира.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
Ee
преди 1 година
Тиквата 12 години на власт ,не направи нищо за граничарите и сега нямат оборудване .И с цялата си наглост иска оставката на служе-бния министър ,който е на поста от 2 месеца ?Да не говорим че се стреля от чужда държава по нас ..Тиквата е мега нагъл хипокрит Сигнализирай за неуместен коментар