Вълна от възмущение след кадри как осиновителят на кучето от НС се дрогира

Петър Илиев твърди, че това са стари записи

08.11.2022 | 18:10 Редактор: Елеонора Танева

Най-достойното и известно куче у нас, това, което посрещна депутатите в първия им работен ден в НС, намери своя нов дом преди по-малко от месец. Грижите за него пое столичанинът Петър Илиев. Преди дни обаче бяха разпространени кадри в социалните мрежи, на които се вижда как мъжът приема наркотици.

Тази наглед щастлива развръзка се оказа не това, което изглежда. Смущаващ клип, в който се вижда как осиновителят на кучето - Петър Илиев, взима наркотици, обиколи социалните мрежи. Тази гледка притесни природозащитници и поискаха емблематичното куче да бъде отнето от осиновителя му.

"За нас притесненията са само и единствено, че това не е достоен собственик за това куче. На видеоклиповете се вижда колко професионално борави с наркотиците и според мен това не е аматьор, който не е ползвал наркотици никога", коментира Мартин Янчев от "Организация защита на животните".

Бивша съседка на Петър Илиев заяви, че неведнъж е виждала мъжа в неадекватно състояние по улиците на Елин Пелин.

"Лично не познавам Петър Илиев, но съм го засичала много пъти по улиците на град Елин Пелин като видимо той се е държал неадекватно и налудничево", каза жената.

Пред екипа на Bulgaria ON AIR осиновителят на кучето заяви, че въпросните клипове са стари, поне от 1-2 г., и отрече да взима наркотици. 

А вече се появи нов кандидат да вземе кучето. Каква ще е съдбата на животното предстои да разберем.

Вижте повече в репортажа.