След убийството на граничен полицай: В района ежедневно минават групи нелегални мигранти

Кметският наместник на село Голям Дервент коментира трагичния случай

08.11.2022 | 07:57 Редактор: Петя Кръстева
След убийството на граничен полицай: В района ежедневно минават групи нелегални мигранти

"Ежедневно в село Голям Дервент преминават групи с нелегални мигранти", каза кметският наместник Иван Франсъзов по повод инцидента, при който загина граничен полицай в района на българо-турската граница до селото. 

"По думите му в селото, в което живеят около 30 души, не са чули изстрели снощи. Преминаващите мигранти са предимно сирийци и афганистанци", подчерта той, цитиран от БТА.

По-рано от МВР съобщиха, че полицай е убит до границата с Турция. Инцидентът е станал около 20:35 часа снощи. Неустановен извършител е стрелял по съвместен наряд на "Гранична полиция" и военнослужещ, които са охранявали границата в района на село Голям Дервент. На място е загинал граничният полицай.

За инцидента са уведомени турските гранични власти, направена e и среща на линията на държавната граница с цел установяване и задържане на извършителя. Предполага се, че извършителят е на турска територия. Изпратените наряди не са установили незаконни мигранти.

Снимка: БГНЕС

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Този район ми е познат. В него млади хора в селата няма. Раздайте на старите хора 5,6 мм пистолети и предупредете униформените от нарядите при всеки опит за приближаване на границата от цивилни на турска територия стрелба на месо без преупреждение. След една седмица беглец няма да посмее да наближи граничната мрежа Сигнализирай за неуместен коментар