Защо се запали влакът София-Варна? Предстои втори оглед от експерти

При разкачване на локомотива от първи вагон един от машинистите е получил лека травма на ръката

04.11.2022 | 07:07 Редактор: Ирена Бакърджиева

Втори оглед след пожара във влака София-Варна ще извършат експерти на железопътната компания. Целта е да се установят причините, довели до запалването и изгарянето на два от вагоните.

При пожара във влака от София за Варна няма пострадали пътници, съобщиха от БДЖ. По тяхна информация при разкачване на локомотива от първи вагон един от машинистите е получил лека травма на ръката.

Запалването между първи и втори вагон на бързия влак София-Варна е възникнало около 19:40 ч. Огънят е забелязан от служители на влака малко след гара Каспичан.

Подаден е сигнал на телефон 112, а пътниците своевременно са евакуирани. На място са осигурени вода и храна. Създадена е своевременна организация за извозването на пътниците до гара Каспичан. Причините, довели до пожара, се изясняват.

"Пали се първи пътнически вагон по време на движение. За щастие, имало е наш колега от Варна, който е дръпнал ръчната спирачка. Започва евакуация на пътниците. Във втори вагон почти сме сигурни, че няма жертви. Горял е първи вагон и части от втория. Спрели са пожара до втория вагон, трети и четвърти са спасени", заяви пожарникар.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Име
преди 1 година
От много кадърни железничари се е запалил... Сигнализирай за неуместен коментар