Борисов: ГЕРБ има пъпна връв с Европа и Америка, а не с Гешев

Групата ще подкрепи новата Антикорупционна комисия с разследващи функции

01.11.2022 | 22:12 Редактор: Петя Кръстева

"Експерти трябва да очертаят точките на политическото съгласие в парламента", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на призивите на съпредседателите на "Продължаваме промяната" лично и публично да участва в разговори по общи политики.

"Експертите да подготвят разговора, в който аз, те  или който искат - ще седнем да утвърдим това, което са говорили. И поемам политическата отговорност, че ГЕРБ, ще изпълни това, което сме подписали. Това е работещото. Другото е - правим шоу, да се скараме. Това ли искате", каза Борисов на заседание на парламентарната група ГЕРБ-СДС, излъчено във Facebook.

Той заяви още, че има решение парламентарната група да подкрепи закона за нова Антикорупционна комисия с разследващи функции:

"За да не могат да говорят, че едва ли не ние не искаме да се разследва главният прокурор. Той не е Господ. Ако сгреши, трябва да има кой да го разследва. И сутринта чух някой да казва, че - ГЕРБ да се откаже от пъпната връв с Гешев. Що за глупост? ГЕРБ има пъпна връв с Европа и Америка. Тука може да търсиш само пъпна връв", обобщи той. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR