Слънчево и топло време днес, максималните температури ще бъдат до 24 градуса

В сряда и четвъртък ще бъде динамично с повече облаци и превалявания

25.10.2022 | 07:09 Редактор: Ваня Кузманова

Минималните температури в страната днес ще са от 6 до 12 градуса, в североизточните райони и по морето - до 10-11 градуса. Сутринта над Източна България ще има разкъсана облачност, докато на запад ще бъде предимно слънчево.

През деня облаците по морето ще намаляват до слънчево време. Късно следобед ще премине облачна вълна с увеличение на облаците над северните райони и пренос на по-хладен въздух. 

В северозападните части през нощта срещу сряда ще превали. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури ще са от 16 до 24 градуса, на север от планините е възможно на места да надвишават 28 градуса, а по морето ще са около 20-21 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В сряда и четвъртък времето ще бъде динамично с повече облаци и превалявания над западните и северни части от страната. В петък ще има повече слънце, а през нощта срещу събота ще захладнее и ще превали в централните райони и по Черноморското крайбрежие. Ще започне чувствително понижение на температурите. 

През уикенда ще има повече слънце, но и ниски температури. Сутринта в поречията ще има мъгли. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК