"Доайен на българската журналистика", "творец": Радев се сбогува с режисьора Милен Гетов

"Прощаваме се с личност, чието богато творчество завинаги ще остане в културната памет на обществото ни", смята държавният глава

22.10.2022 | 13:28 Редактор: Петя Кръстева

Президентът Румен Радев изказа съболезнования на семейството и близките на Милен Гетов по повод кончината на големия български кинорежисьор и журналист.

"Прощаваме се с личност, чието богато творчество завинаги ще остане в културната памет на обществото ни. Неговият труд ще продължава да привлича, буди любопитство и да докосва умовете и сърцата на българите", заяви държавният глава.

Президентът припомня, че със своите над хиляда репортажи, пътеписи, документални и игрални филми, сериали, постановки и новели, Милен Гетов има значим принос към историята на Българската национална телевизия и развитието на телевизионната режисура в няколко десетилетия.

"Доайен на българската журналистика и творец със собствен почерк, Милен Гетов без съмнение оставя ярка следа във филмовото ни изкуство. А талантът, отдадеността и професионализмът, които влагаше в работата си, закономерно спечелиха и общественото признание, подчертава още  Радев.

Снимка, архив: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК