Медици излязоха на национален протест: Подиграват се с нас, а няма кой да работи

Автошествие ще блокира Орлов мост

19.10.2022 | 14:00 Редактор: Петя Кръстева

В Деня на българския лекар се провежда национален протест на медици от цялата страна. Причината за недоволството са ниските трудови възнаграждения в сектора.

Медиците тръгнаха от Българската народна банка в 11 часа и преминаха през жълтите павета, стигайки до Народното събрание. Към момента здравните служителите се качват в колите си и стартират автошествие, което да блокира "Орлов мост".

"Тук сме, за да си отстояваме правата относно заплащането. Абсолютна подигравка е да получаваме по 2 лв. купон на дежурство, с тях на можем да си купим нищо", оплака се медик от Спешна помощ в Перник.

"Няма кой да работи, всички са пенсионери. Настояваме за увеличение на заплатите. Младите хора трябва да бъдат стимулирани, за да работят", категорична бе друга протестираща.

Според друг медик, участващ в митинга, нещата вече са нетърпими, а ниското заплащане показва отношението на държавата към хората, които се грижат за здравето на гражданите. 

Медиците обобщават, че ако исканията им не бъдат изпълнени, ще продължават с протестите. В цялата страна между 11 и 12 часа хората, които са на работа, пускаха сигналните лампи в знак на подкрепа към протеста.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК