"Пирогов": Шофьорът, който помете момиче на спирка, не е имал здравословен проблем

Най-вероятно причината за катастрофата е висока скорост

15.10.2022 | 11:50 Редактор: Теодора Патронова

Най-вероятно причината за катастрофата, при която вчера загина 19-годишно момиче, е висока скорост. От спешната болница "Пирогов" съобщиха, че със сигурност по време на инцидента шофьорът не е имал здравословни проблеми.  Директорът на болницата уточни, че се очаква да бъде изписан в понеделник.

Мъжът има издадени 7 наказателни постановления, като едно от тях е за шофиране с непозволена скорост. Също така стана ясно, че 59-годишният мъж има сравнително кратък стаж като шофьор. Той е придобил своята шофьорска книжка на над 40-годишна възраст. 

"Няма опасност за живота на шофьора. Човекът е неадекватен. Отдадохме го на комоциото и на стреса, който е преживял. Все още не мога да кажа окончателно дали е бил под въздействието на алкохол или наркотици", съобщи изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" Валентин Димитров.

"Мога да кажа, че няма соматични заболявания, няма травми, нито инфаркт или инсулт. Няма причина, поради която да смятаме, че това нелепо събитие е станало поради някакви здравословни причини", добави той.

На спирката, където почина 19-годишното момиче, граждани са поставили цветя в нейна памет. От Софийската градска прокуратура се води разследване и е заведено досъдебно производство. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК