Митрофанова и беларуският посланик у нас остават без покани за откриването на НС

"Русия е страна агресор, който нападна свой съсед", заяви Надежда Йорданова

13.10.2022 | 14:07 Редактор: Искра Ангелова
Митрофанова и беларуският посланик у нас остават без покани за откриването на НС

При откриването на новия български парламент на 19 октомври няма да бъде поканена руската посланичка Елеонора Митрофанова. Това стана ясно след спешната среща в Народното събрание на парламентарните групи.

Инициативата за срещата беше на "Демократична България" с предложението Митрофанова да не бъде поканена. Подкрепа е била получена от "Продължаваме промяната", ГЕРБ и ДПС. "Възраждане" и БСП са възразили срещу това решение.

А позицията на "Български възход" е била да се вземе решение на придържане към общата европейска позиция. На откриването на новия 48-и парламент няма да бъде поканен и посланикът на Беларус.

От "Демократична България" смятат, че позициите на ДПС и ГЕРБ са поправителни, тъй като те не са взели отношение първия път.

"Задължителен списък за поканване няма. Преценка на страната домакин е кой да бъде поканен", заяви Надежда Йорданова от "Демократична България".

"Русия е страна агресор, който нападна свой съсед. България остро осъжда този акт. В този случай България ще се държи достойно и ще заяви ясно своята позицията", допълни тя.

Снимка: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
изи
преди 1 година
Коя беше тая дрофла че да става както тя каже че не се сещам ? Сигнализирай за неуместен коментар