Първите фургони пристигнаха в село Богдан, жителите са притеснени за зимата

До дни в селото ще бъдат разположени и останалите 17 временни жилища

10.10.2022 | 19:15 Редактор: Петя Кръстева

Първите фургони пристигнаха в най-тежко пострадалото от наводненията край Карлово село - Богдан. Там ще бъдат разположени 20 временни жилища. В селото започна и изграждането на нов водопровод.

Недка Димова е работник във ВМЗ-Сопот. Вече два месеца с децата ѝ живеят при приятели, защото домът им е негоден за обитаване. Първите два фургона бяха разположени именно в нейния двор. Жената обаче е притеснена, че зимата идва и няма да може да плаща високите сметки за ток. Средства за ремонт на къщата също не стигат. 

"Чакаме вече втори месец някакъв знак да ни дадат какво да правим с нашата къща - дали да я съборим, или да си я ремонтираме", разказа тя. 

До момента Недка и останалите пострадали жители на село Богдан са получили единствено еднократната помощ от държавата в размер на 375 лева. До дни се очаква да бъдат разположени и останалите 17 временни жилища в селото. В населеното място се изгражда и водопровод. 

"До момента сме положили 700 метра водопровод на улиците, които са северно. Според наши изчисления и огледа, който сме направили по улиците, където са изнесени аварийните участъци, предполагаме, че ще трябва да прекараме още 2 км водопровод", поясни зам.-кметът на община Карлово Данка Люртова. 

Очакванията са нормалното водоснабдяване в Богдан да бъде възстановено до края на октомври.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК