Радев: Масовият спорт е важен в борбата с обездвижването, алкохола и наркотиците сред децата

Президентът награди победителите в турнира по гимнастика "Ямбол22"

08.10.2022 | 16:34 Редактор: Елеонора Танева
Радев: Масовият спорт е важен в борбата с обездвижването, алкохола и наркотиците сред децата

Привличането на младите ни хора към спорта е инвестиция в бъдещето. Развитието на пълноценна система за масов спорт, за родолюбиво възпитание и за природосъобразен начин на живот е важна стъпка напред в борбата с големите пороци на нашето съвремие – обездвижването, тютюнопушенето, алкохола и наркотиците. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към участниците в турнира по гимнастика "Ямбол22".

Той връчи награди на най-добре представилите се отбори. В състезанието взеха участие над 500 ученици от 5-ти до 12-ти клас.

Успоредно с турнира по гимнастика се проведе и "Президентски тест", като част от инициативата "Спортувай с президента", която има за цел да насърчава физическата активност сред децата. Румен Радев изрази удовлетворение, че "Президентският тест" набира все по-голяма популярност и обхваща все повече деца в страната.

 "Бъдещето принадлежи на онези нации, които не само развиват индустрия, наука, високи технологии, но и които инвестират в качеството на живот на своя човешки капитал. Инвестират в развитието на масов спорт, природосъобразен начин на живот и патриотично възпитание от най-ранна детска възраст", заяви Радев.

Снимка: Президентството

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК