Плевнелиев: Крайната цел на Москва е президентска република в България

Според него се води не само война с оръжие, но се води и енергийна, пропагандна и информационна

05.10.2022 | 18:30 Редактор: Ваня Кузманова
Плевнелиев: Крайната цел на Москва е президентска република в България

Президентът на България в периода 2012 - 2017 г. Росен Плевнелиев заяви, че крайната цел на Москва е президентска република в България. Той направи коментара по време на форум за киберсигурност в София.

Плевнелиев е един от посочените от ГЕРБ, които ще разговарят с партиите за формиране на правителство.


 
Той припомни няколкото случаи, в които е можело да се открие руска намеса в България, като през 2015 г. кибератаката по време на изборите.

"Благодарение на тяхната игра ще се озовем като президентска република, а това е крайната цел на Москва. Един силен човек в България и сме до там", изтъкна президентът на България в периода 2012 - 2017 г..

Според Плевнелиев в момента се води не само война с оръжие, но се води и енергийна, пропагандна и информационна война, съобщи БНР.

"Има риск, има заплаха. Ние сме във война. Отворете си очите, уважаемо българско правителство. Войната се води. Тук в парламента да седнем и най-после наистина да направим тези необходими действия и да се държим като сериозни хора, защото видяхме, какво се случи в Крим, който е Украйна - това може да се случи и в България", обърна внимание той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
1 rate up comment rate down comment 0
Здравко
преди 1 месец
*** м ного си хитър тиии много добре знаеш че при президентска държава няма да крадете затова бягаш като дявол от тамян от президенството Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 1 месец
Ами има логика,едно е 500 човека с различни не сагласувани един с друг мнения,друго е малка група хора да управляват... Сигнализирай за неуместен коментар