Кои са загиналите при взрива в "Арсенал"? Една от пострадалите е с 90% изгаряния

Според очевидци над завода се е издигнал тъмен облак розов дим и се е чул много силен тътен

04.10.2022 | 16:01 Редактор: Ирена Бакърджиева
Кои са загиналите при взрива в

Трима души са загинали, а други трима са ранени при взрив тази сутрин в завод "Арсенал" в Казанлък. Според очевидци над завода се е издигнал тъмен облак розов дим и се е чул много силен тътен.

По информация на Bulgaria ON AIR загиналите са 2 жени и един мъж. Експлозията е станала в цех към завод 3, който е бил за гранулиране на барут. Вследствие на взрива една постройка е напълно разрушена - мястото, където са били загиналите хора. Нанесени са и щети на съседни сгради.

Трима души са пострадалите - жена на около 43 години е в изключително тежко състояние с политравма и около 90% изгаряния. Тя е в болницата в Казанлък, тъй като е невъзможно да бъде транспортирана към лечебни заведения в други градове на страната. Има и един човек с изгаряния, който е приет в болницата в Пловдив. 

Хората, които се намират в близките магазинчета, казват, че не са чули нищо, а са видели само линейки и пожарни, които са пристигали на място.

Екип от инспекцията по труда ще изследва на място какви са причините. Засега не е ясно дали става въпрос за човешка грешка, или за техническа неизправност. От ръководството на оръжейния завод засега нямат коментар.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК