Намериха черната кутия на разбилия се самолет, разпитват опитния пилот

Няколко са версиите за катастрофата

29.09.2022 | 11:00 Редактор: Искра Ангелова
Намериха черната кутия на разбилия се самолет, разпитват опитния пилот

Намерена е черната кутия на падналия щурмови бомбардировач Су-25 в авиобаза "Безмер. Това съобщи военно-окръжния прокурор полк. Христо Тинев от Военна прокуратура Сливен. Днес се прави повторен оглед на мястото на инцидента.

Военна прокуратура започна разпитите на длъжностните лица, които имат отношение към инцидента. Очаква се да бъде разпитан и пилотът на самолета полк. Пейо Дончев, който е на лечение във ВМА София.

"Днес, ако разреши лекарският екип и позволява състоянието му, ще бъде разпитан от колегите", подчерта полк. Тинев.

Няколко са версиите за катастрофата.

"Няма водеща версия. Версиите са евентуална техническа неизправност на самолета, евентуално пилотска грешка или някакви други непредвидени обстоятелства, за които към момента не мога да ви дам данни", допълни той, цитиран от БНР.

Изяснява се и на каква височина е станал инцидентът.

"Това тепърва ще бъде установено. Към момента нямаме такива данни. Знаем само, че при приземяван", коментира още полк. Христо Тинев.

Черната кутия на самолета е намерена запазена.

"Тя се намира в опашката на самолета, която е запазена и в момента колегите със специалисти ще я свалят и ще бъде иззета и приложена към доказателствата по делото", поясни той.

По случая е образувано досъдебно производство.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Черния Цвят
преди 1 година
на кутиите го заменяме с бял. В смисъл, поглеждаме оптимистично на нещата. И се поучаваме от този случай. Юрий Гагарин беше единайсетият изпратен в космоса и първият завърнал се жив. Сигнализирай за неуместен коментар