fallback

Неизбежно: Нощувките в Пампорово поскъпват, няма да има драстични увеличения на картите

Курортът ще се отоплява на ток и твърдо гориво заради непосилните цени на газа

26.09.2022 | 17:27 Автор: Петя Кръстева

"В Пампорово сме напът да се откажем от природния газ на фона на 300-400%-ното увеличение на цената му. Вариантът за нас е да преминем на ток и твърдо гориво. Тук е мястото да споменем, че една от антикризисните мерки, които могат да помогнат за предстоящия зимен сезон, е да се върне режимът за използване на безакцизно гориво за отопление на хотели и на друг вид сгради. Действието на мярката за 9% ДДС  включително и за достъп до спортни съоръжения също трябва да бъде удължено след края на 2022 година", заяви изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков.

По думите му от управата на курорта правят всичко възможно цените да не бъдат драстично увеличавани.

"Формирането на цената на ски картите зависи най-вече от енергийните ресурси. Ски туризмът е нещо много скъпо, изключително скъпо да бъде произведено и поддържано. Маржовете на печалба вече са много малки, те се свиват все повече до момент, в който вероятно няма да има и печалба", коментира той.

Беляков поясни, че ситуацията с  цените на нощувките е сходна.

"Не може да си позволим да направим драстични повишения, тъй като не сме сигурни дали пазарът ще може да го понесе. Говорим за не повече от 10-15% повишение към днешна дата", подчерта той.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback