Шофьорът, предизвикал тежката катастрофа в София, карал с висока скорост и бил неадекватен

Загиналият мъж е с френско гражданство, а неговата спътничка, също с френско гражданство, се намира в интензивното отделение

25.09.2022 | 14:12 Редактор: Теодора Патронова

Отново тежка катастрофа в София. Един човек загина, а друг е ранен при удар между два автомобила на Околовръстното шосе. Катастрофата е станала рано тази сутрин, около 4 часа. 

Спортен автомобил застига друга кола, която се е движила в посока "Младост". Когато двете коли се сблъскват, единият автомобил се е преобръща. В нея са пътували мъжът, който е с френско гражданство, и е загинал, и неговата спътничка, също с френско гражданство, се намира в интензивното отделение на болница "Св. Ана" с опасност за живота. 

"35 фиша за скорост. Не мога да кажа, че е толкова известен, защото всичките тези фишове се връчват през период от време, когато вече се установи на място, както е при този линеен контрол. Ние използваме по време на наряда информационните фондове на МВР и в движение, ако установим такива водачи, веднага се извеждат и им се връчват документите. Данните са в базата, просто няма засега изисквания тези, които са с фишовете, да се издирват по място и нарушението е глоба, която само се заплаща", съобщи служител на МВР.

По неофициална информация шофьорът на спортната кола се е движил с близо 200 км/ ч. След инцидента на място пристигат патрули и той отказва да му бъде направен полеви наркотест и такъв за алкохол. По-късно обаче прокуратурата започва да разследва случая и вече са взети кръвни проби за изследване.

Очевидци разказват, че след като напуснат превозното средство невредим, е бил в неадекватно състояние - по-скоро се притеснявал за своя автомобил, отколкото за състоянието на пострадалите хора.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК