Служители на "Автомобилна администрация" протестират срещу сумарното работно време

С планираното въвеждане на промените те няма да могат да изпълняват адекватно трудовите си ангажименти

24.09.2022 | 14:05 Редактор: Ирена Бакърджиева

Служители на изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" излязоха на протест днес по обед в София пред Транспортното министерство. Причината са планираните промени в изчисляването на работното време, а именно въвеждането на сумирано работно време.  Протестиращите настояват за по-високи заплати и достойни условия на труд.

По думите на протестиращите с планираното въвеждане на промените те няма да могат да изпълняват адекватно трудовите си ангажименти. Протестиращите заявиха, че ще предприемат действия за започване на наказателна процедура от ЕК срещу България.

"Искат да въведат сумирано работно време за инспекторите, които извършват пътен контрол, и ние не сме съгласни с това, защото ще ни ощети като работници и служители, които сме и без това на изключително ниски заплати", заяви жена от протеста.

"Картинката, която виждате, символизира, че при въвеждане на сумирано изчисляване на работното време от работодателя, след изтичане на осмия час, ние при започната работа трябва да я прекратим, защото влизаме моментално в нарушение", коментира друг от протестиращите.

Не на последно място недоволните протестират и срещу факта, че държавата не е спазила ангажимента си да има 500 инспектори, които да се занимават само с пътен контрол.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК