Плевнелиев: Украйна ни дава надежда ние също да се борим за свободата си

"Войната в момента не е само военна, тя засяга и България", каза той

19.09.2022 | 12:01 Редактор: Ваня Кузманова

"България е толерантна страна с мирни хора, затова се радвам, че днес сте тук, за да видите как страната ни запазва този мир", заяви президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев в реч по време на конференцията "Защита и киберсигурност в Югоизточна Европа".

"Мирът не е даден, той не може да бъде взет, нито да бъде откраднат. Ние трябва да се борим всеки ден за него", заяви още Плевнелиев и добави, че днес историята вече е променена. 

"Кой пише историята: автократичният режим, диктаторите, Путин, или добрите хора, които защитават демокрацията, защото ако не са тези добри хора, то някои други пишат тази история. Ние трябва да се борим за демокрацията, защото всички ние искаме мир, демокрация, гарантиране на човешките права, и всичко зависи от нас, защото мирът не е възможен, когато поставяш под въпрос суверенитета и правото хората да съществуват, включително и в една невероятна страна като Украйна", допълни още Плевнелиев, цитиран от БГНЕС.

"Украйна ни дава надеждата ние също да се борим за нашата свобода, защото мирът е постижим", добави още президентът.

"Войната в момента не е само военна: тя засяга и България, защото "Газпром" спря енергийните доставки в обикновен ден като този. Войната е хибридна, и пропагандистична", смята още Плевнелиев. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
ВЕНЗЕЛОВ
преди 1 година
ТИ ЛИ ЩЕ НИ ДАВАШ АКЪЛ...РОГОНОСЕЦ Сигнализирай за неуместен коментар