fallback

Гешев поиска единна държавна политика за пътната безопасност

Главният прокурор се обяви за нормативни промени, спомагащи за преодоляване на законодателните празноти

15.09.2022 | 19:48 Автор: Ваня Кузманова

Да има единодействие на компетентните институции посредством въвеждане на единна държавна политика, предвиждаща конкретни мерки за противодействие на тежките пътнотранспортни произшествия и намаляване на пътните нарушения, заяви главният прокурор Иван Гешев, който откри Осмата годишна конференция на тема "Безопасна инфраструктура", организирана от Българската браншова асоциация "Пътна безопасност".

Гешев се обяви и за нормативни промени, спомагащи за преодоляване на законодателните празноти и недостатъци в сега действащите разпоредби по отношение санкциониране на нарушителите на пътя.

"Необходими са и комплексни изменения в административния процес и Закона за движение по пътищата с оглед упражняване на контрол над компетентните държавни институции и техните правомощия по превенция и предотвратяване на тежките пътнотранспортни произшествия", смята главният прокурор, цитиран от БГНЕС.

В заключение Гешев подчерта, че държавните институции са призвани да служат на всеки български гражданин, като осигурят необходимите условия за гарантиране на неговия живот и здраве. 

"За да бъде постигнато това следва компетентните структури да работят съвместно в борбата с войната по пътищата, завърши главният прокурор.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

fallback
Още от България
fallback