fallback

Влязоха в сила противоепидемични мерки в детските градини и яслите

Не трябва да се допуска смесването на деца от различни групи

15.09.2022 | 06:55 Автор: Тодор Петров

От днес влизат в сила нови противоепидемични мерки в детските ясли и градини. Те ще продължат един месец. Работата с деца трябва да се организира в една и съща група и с един и същи персонал. 

При възможност сутрешният прием на децата да се осъществява през всички възможни входове на детската градина или ясла, с цел недопускане смесването на деца от различни групи. Трябва да се спазва физическа дистанция между децата от отделни паралелки; между педагогическия персонал и между родителите и персонала. 

При възможност трябва да се въведе различно начало на учебните занятия и различен график за междучасията за отделните паралелки; да се премине на двусменен режим на присъствено обучение с оглед намаляване на броя на паралелките в даден период от деня. 

Храненето в училищата трябва да се осъществява по график, за да се намали струпване на ученици от различни паралелки. До 14 октомври провеждането на родителски срещи трябва да се осъществява от разстояние, а при необходимост от пряка комуникация – да се спазват изискванията за физическа дистанция от 1,5 м.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback