Влязоха в сила противоепидемични мерки в детските градини и яслите

Не трябва да се допуска смесването на деца от различни групи

15.09.2022 | 06:55 Редактор: Тодор Петров
Влязоха в сила противоепидемични мерки в детските градини и яслите

От днес влизат в сила нови противоепидемични мерки в детските ясли и градини. Те ще продължат един месец. Работата с деца трябва да се организира в една и съща група и с един и същи персонал. 

При възможност сутрешният прием на децата да се осъществява през всички възможни входове на детската градина или ясла, с цел недопускане смесването на деца от различни групи. Трябва да се спазва физическа дистанция между децата от отделни паралелки; между педагогическия персонал и между родителите и персонала. 

При възможност трябва да се въведе различно начало на учебните занятия и различен график за междучасията за отделните паралелки; да се премине на двусменен режим на присъствено обучение с оглед намаляване на броя на паралелките в даден период от деня. 

Храненето в училищата трябва да се осъществява по график, за да се намали струпване на ученици от различни паралелки. До 14 октомври провеждането на родителски срещи трябва да се осъществява от разстояние, а при необходимост от пряка комуникация – да се спазват изискванията за физическа дистанция от 1,5 м.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Народе мълчи, мълчи докато не надупчат и детето ти!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
При възможност така, при възможност иначе...а при невъзможност какво правим? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Колко сте смешнииии, нали цяло лято бяха смесени групи да могат да почиват лелките, сега няма да ги смесвате, като почва учебната година. Децата преминават толкова стрес със смесените групи, не искат да ходят на градина при други по-големи деца и други госпожи, ама иначе от днес били влизали мерките. Това е някаква псевдо загриженост, която овластява градините да си избират кой да ходи и кои не на база на симптома сополи. Спрете вече да наслагвате страх в обществото, тоя вирус всеки го прекара. Сигнализирай за неуместен коментар