Жълт код за опасно време е обявен за днес в 12 области

Захлаждане и силен вятър в първите дни на новата седмица

12.09.2022 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Седмицата започва със захлаждане. Жълт код за опасно време е обявен за днес в 12 области на страната. Причината е очакван силен вятър от запад-северозапад. Предупредителният код е в сила за области в Северна България, както и за Пловдив, Пазарджик и Сливен. На моменти поривите може да достигнат до 80 километра в час, предупреждават синоптиците.

Денят ще започне със слънце и минимални температури от 14 до 19 градуса, по високите западни полета на места до 10. През деня над източните райони ще премине облачна вълна, със слаби превалявания по морето.

Максималните температури в населите места ще са от 23 до 32 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над морето ще има значителна облачност с валежи следобед, по-съществени на север от Варна. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 27-29 градуса. Над планините ще има разкъсана облачност с валежи на Източна Стара Планина. 

Над балканските страни валежите ще продължават главно по морето. През следващите дни постепенно ще се затопля. У нас в крайните южни райони показанията на термометрите ще достигат 30-31 градуса. От вторник до петък ще бъде топло за сезона с повече слънце и температури в населените места от 28 до 32 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК