Следобедни валежи и гръмотевици ще "ударят" Северна България

Максималните температури в югоизточните райони ще стигнат до 34°

10.09.2022 | 09:12 Редактор: Петя Кръстева
Следобедни валежи и гръмотевици ще

Преди обяд в съботния ден ще преобладава слънчево време. Следобед на много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Те ще бъдат по-значителни в северната половина от страната. 

Температурите ще останат почти без промяна, а максималните ще са между 27°- 29° в Северозападна България и до 32° - 34° в югоизточните райони, в София – около 27°. Това съобщи дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, цитиран от Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, следобед ще има временни увеличения на облачността, ще се задържи почти без валежи. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 24-26°.

Преди обяд в планините ще преобладава слънчево време, но следобед над масивите в Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Те ще бъдат по-интензивни в Стара планина. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК