Унищожено основно училище в центъра на София. Защо?

В Helpbook получихме питане от столично сдружение

09.09.2022 | 22:10 Редактор: Анисия Иванова
Унищожено основно училище в центъра на София. Защо?

Преди началото на учебната година в платформата на Helpbook.info получихме запитване за съдбата на основно училище в София. "Настояваме за отговор какви са причините за затварянето на 13-то ОУ "Св.св. Кирил и Методи", искаме незабавното им отстраняване, за да може училището отново да приема деца", пише в сигнала.
"Клетка в двора и бежанска ограда пред входа на същото, освен че са противоречие с ЗУТ и здравият разум, сами по себе си говорят! Офисът на сметосъбиращата фирма също не кореспондира с предназначението на сградата. Бихме могли да представим анализ затова как се отразява на образованието на децата ежедневното пътуване с родителите им до други школа. Настояваме за отговор конкретно от МОН, а не от други институции, още по-малко такива, които са пряко отговорни за абсурда!", пишат от сдружение "Граждани за облагородяване и развитие на Женски пазар".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК