Шишков критикува: Трябваше да не хвалим толкова рано строителя

Монтирането на акумулатори в помещения в Хасково и Стара Загора забавят строителството на интерконектора

08.09.2022 | 18:51 Редактор: Ирена Бакърджиева

Първият етап от строителството на интерконектора с Гърция се очаква да бъде готов до неделя вечерта. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство след среща с фирмата изпълнител. Министър Шишков все пак отправи критики - някои от поетите ангажименти не са изпълнени.

Има забавяне в довършителните работи по интерконекторната връзка с Гърция от страна на строителната фирма. Една от причините е монтирането на акумулатори в помещения в Хасково и Стара Загора, които не отговарят на тези по проект. За да отговарят самите помещения на противопожарните изисквания, в тях трябвало да се сложат вентилатори.

"Това, което ме чуди, че такива дребни забележки, които имаше, и дребни строителни проблеми, които трябваше да ги свършат за два-три дни, не са ги свършили. Не съм убеден, че работят достатъчно интензивно във връзка и с една противопожарна защита на конструкция пак в техническо помещение, което е в Стара Загора", заяви Шишков.

В понеделник отново предстои проверка от регионалното министерство на тръбата, като се очаква първият етап от строителството вече да е завършен.

"Не мога и да кажа, че има големи проблеми. Тоест, може би, трябваше да не хвалим толкова рано строителя. Другата седмица може да има завършено строителство, надявам се да има Акт 15, но това няма да зависи от държавната администрация", уточни той.

Няма опасност проектът да не бъде готов до 1 октомври, увери министър Шишков.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК