Очевидец на тежката катастрофа в Търново: Шофьорът лежеше на пейката, не беше добре

Ударът е бил толкова силен, че двигателят е изхвърчал на метри от колата

05.09.2022 | 13:55 Редактор: Ваня Кузманова

Тежка катастрофа във Велико Търново. 20-годишен шофьор се удари в две дървета и стълб, и помете спирка в центъра на града. Инцидентът е станал малко след полунощ и това е причината в района да няма пострадали минувачи. 

Малко след полунощ младият шофьор губи управление, внезапно влиза в насрещното платно, качва се на тротоара и събаря стълб на уличното осветление. След това помита дървета и се забива в спирка на градския транспорт. 

Ударът е бил толкова силен, че двигателят е изхвърчал на метри от колата. Кадрите са заснети от охранителна камера на общината. 

"Спряхме и видяхме как човекът лежи на пейката и плюе кръв, но не беше добре. Видяхме, че на средата на улицата имаше двигател, а автомобилът е помлял дървета и спирката", разказа очевидецът Калоян Георгиев. 

Движението в района на катастрофата остана затворено с часове. Шофьорът е в добро общо състояние с различни травми. Настанен е в неврохирургия и остава под наблюдение.

"Доста наранявания имаше по тялото, но като цяло е имал късмет, след като се разпространиха кадрите и като я видях, бих казал, че е извадил късмет, но остава под наблюдение със сигурност", каза д-р Александър Латев.  

На водача са взети проби за алкохол и наркотици, които са отрицателни. Назначена е и кръвна проба. 

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК