250 лв. за преглед и ваксина против тетанус - цената е с отстъпка за българи

Чужденците се таксуват двойно

31.08.2022 | 19:15 Редактор: Искра Ангелова

Турист плати 250 лева за преглед и ваксина против тетанус в частна клиника в Слънчев бряг. Стряскащи цени, оказва се, били дори с отстъпка за българи, а чужденците се таксуват двойно.

Контузия на крака принуждава Мария Костадинова спешно да потърси най-близката клиника в Слънчев бряг. Младата жена е на почивка в курорта.

"Още с влизането екипът ме посрещна леко панически. Казаха: "Тук при нас не е като на другите места, тук се плаща", аз казах: "Добре. Кракът ме боли, не мога да куцукам да търся друг център, колкото се наложи - ще си платя". Но предварително не съм запозната с ценоразписа на центъра", сподели тя.

Мария е наясно, че клиниката е частна и има свой ценоразпис, което е позволено от закона като частно дружество. Изненадана е, че само за няколко минути преглед и съвсем стандартна манипулация - инжекция против тетанус струват 250 лева.

"Изпитах леко възмущение, тъй като те ми казаха: "Това са цени за българи. Вие сте с отстъпка." Тоест те ме карат да се почувствам едва ли не специална, че те са ми заделили там 10-15 минути, в които дори имам отстъпка. А аз ако нямам отстъпка, колко трябваше да платя за тези манипулации? Да не говорим, че никой не ти изисква личен документ", възмути се Мария.

Екипът на Bulgaria ON AIR потърси длъжностно лице в клиниката, за да попита какъв е ценоразписът на услугите. От персонала обаче отказват коментар, с настояване екипът да напусне рецепцията.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК