Нови цени на пътуването в София, някои пътници ще се возят за 0,68 лв. на ден

Годишната карта може да се купи на разсрочено плащане с 3 вноски

31.08.2022 | 16:30 Редактор: Елеонора Танева
Нови цени на пътуването в София, някои пътници ще се возят за 0,68 лв. на ден

От 1 септември влизат в сила новите превозни документи за пътуване с градския транспорт в София. Те дават повече възможности за свободно и икономично придвижване с обществения транспорт на младежи, ученици, студенти и родители.

Младежите до 26 години, независимо дали учат или работят, могат да се възползват от предимствата на годишната младежка карта. Тя е на цена от 250 лева и е за цялата мрежа, включително и метрото. С нея пътуването излиза по 0,68 лв. на ден. 

За първи път се въвежда и годишна карта за ученици и студенти. Тя е с цена от 200 лева и важи за целия обществен транспорт. С нея дневното неограничено придвижване излиза 0,54 лв. Зареждането е еднократно срещу документ от училище или университет в София, ако ученикът или студентът за първи път влизат в съответното учебно заведение. Ако и до момента е имал карта, не е необходимо да представя уверение. Запазва се и сегашната месечна карта от 20 лева. 

Специална подкрепа има и за младите родители на деца до 2 години. Родителят, който е в отпуск за отглеждане на дете, вече ще може да ползва месечна карта на стойност 10 лева за цялата мрежа на градския транспорт. Необходимо е само да представи уверение за своя статут в пункт на ЦГМ.

Най-търсеният и продаван продукт за обществения транспорт – годишната абонаментна карта ще може да се плаща на 3 вноски, а не както до момента само на две. Първата вноска е  първоначална с валидност до 3 месеца  и е на стойност 150 лв.; втората вноска е за 3 месеца и е на цена от 120 лева, а третата е до 6 месеца и е 100 лева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК