Горещ вторник, но се задават валежи в цялата страна

Максималните температури днес ще са от 30 до 36 градуса

30.08.2022 | 07:18 Редактор: Ваня Кузманова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 17 до 22 градуса. Над източните части от страната ще бъда предимно слънчево, докато на запад ще има разкъсана облачност. Следобед ще се развива купеста облачност, в западните райони ще прегърми. 

Вятърът ще бъде слаб от север-североизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 30 до 36 градуса в Северна България.

Над морето ще има разкъсана облачност, като валежи не се очакват. Вятърът ще бъде от изток-североизток до умерен със скорост до 25 км/час. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 32 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по Северното крайбрежие, до 26-27 градуса по Южното, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

Над планините ще има купеста облачност, следобед ще превали над Западна Стара планина, Рила и над Пирин. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде слаб до умерен от изток със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще бъдат около 10 градуса, а на 1500 м височина до 18 градуса. 

В сряда на запад ще бъде дъждовно, а на изток ще бъде предимно слънчево. В четвъртък и петък ще вали в почти цялата страна, както и по поречието на Дунав и по Черноморското ни крайбрежие, температурите слабо ще се понижат. 

Средните минимални температури през септември ще са между 11-16 градуса, а средните максимални температури ще са между 23 и 25 градуса. Септември се очаква да бъде топъл и с валежи по нормата, но в дните с валежи средното количество в източните райони ще бъде около и малко над 30 литра на квадратен метър, а в северозападните райони около 60 литра на квадратен метър. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК