Горещо начало на седмицата с температури до 39 градуса

Над морето в сутрешните часове ще бъде облачно

29.08.2022 | 07:18 Редактор: Теодора Патронова

Денят ще започне със сутрешни температури в страната от 18 до 22 градуса. Над източните части ще бъда предимно слънчево, докато на запад ще има разкъсана облачност. Следобед облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде слаб от север-североизток със скорост до 20 км/ч.

Максималните температури в населените места ще са от 33 до 39 градуса, по високите западни полета - до 30 градуса,  съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над морето в сутрешните часове ще бъде облачно, следобед облачността ще бъде незначителна. Вятърът ще бъде от североизток, до умерен със скорост до 25 километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 28-32 градуса. 

Над планините ще има купеста облачност, следобед ще превали над Рила и над Пирин. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина около 10 градуса, а на 1500 м височина до плюс 18.

Във вторник и сряда в Западна България ще бъде дъждовно, докато на изток ще се радват на повече слънчеви часове. В четвъртък и петък ще вали по поречието на Дунав и по морето, а температурите слабо ще се понижат.

Гледайте цялата прогноза във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК