Сийка Милева е сред най-заможните магистрати, Гешев не е спестил много

Това показват данните от подадените имуществени декларации на висшите служители в съдебната система

22.08.2022 | 18:53 Редактор: Ирена Бакърджиева
Сийка Милева е сред най-заможните магистрати, Гешев не е спестил много

Говорителят на главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева, е сред най-заможните сред магистратите. Това показват данните от подадените имуществени декларации на висшите служители в съдебната система. За една година паричното състояние на Сийка Милева се е увеличило със 75 хил. лева - 15 хиляди от трудови възнаграждения и 60 хиляди от наследство. В банка тя държи над 300 хил. лева и близо 19 хил. евро.

Сериозни спестявания е декларирала и заместник-главният прокурор Десислава Пиронева. През миналата година тя е имала над 300 хил. лв. в банка и още 10 хил. лв. налични пари от спестявания.

Главният прокурор Иван Гешев, от своя страна, не е спестил много през миналата година. Той е декларирал, че притежава 26 хил. лв. и още малко над 54 хил. в банка. За пореден път обаче, Гешев не декларира имуществото на жената, с която живее.

Заместникът на Гешев - Борислав Сарафов, пък е посочил, че не разполага с налични пари и почти няма средства в банка. В декларацията му пише, че държи на влог едва 1326 лв.

Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков е увеличил значително спестяванията си. За 2021 г. той е декларирал налични средства в размер на близо 230 хил. лв. Също като налични средства - ръководителят на Административен съд София-град Радостин Радков е декларирал 42 хил. лв., 20 хил. евро и 6 хил. долара. В банка той държи още около 100 хил. лв., както и още 43 хил. евро.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
Гипса
преди 1 година
Що е то магистрат? Аха, сетих се. Онези които решават делата на *** билдинзи, и след достатъчно алкохол и стимуланти сутринта се събуждат в нечие легло и не само, и решават дело в нечия полза. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
М=сквич
преди 1 година
Сийка Милева е по голям циция от габровец. При нея няма изваждане а само събиране. Сигнализирай за неуместен коментар