Всеки ден хващат по 40-50 пияни или дрогирани шофьори

Рано сутрин водачите най-често си позволяват да шофират неадекватни

22.08.2022 | 14:13 Редактор: Тодор Петров

Започна нова полицейска акция по пътищата на страната. Целта е да се обхване максимален брой водачи и превозни средства, които да бъдат проверени, като акцентът ще бъде върху шофьорите на товарни автомобили. 

Полицаите ще проверяват както изрядността на документите и превозните средства, така и за шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества. 

Акцията започна рано сутринта. По думите на инспектор Лъчезар Близнаков именно тогава водачите  най-често си позволяват да шофират неадекватни след употреба на алкохол или наркотици през нощта.

"Ежедневно констатираме между 40 и 50 случая на водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества. Засиленият контрол ще обхване цялата страна. Поне веднъж седмично на 28 места в страната ще се извършва този широкообхватен метод на контрол", заяви той.

Акцент се поставя и върху управлението на товарните автомобили и дали техните водачи са употребили алкохол. Според Красимир Колев, който е шофьор от 40 години, ситуацията по пътищата у нас е тревожна. 

Акцията на полицията е безсрочна. По последни данни от уикенда, за денонощие са били проверени над 7500 моторни превозни средства, съставени са 1664 фиша и над 580 акта за административни нарушения. Установени са общо 32-ма шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК