В СДС сърдити на прокурорите на Кьовеши - харесали си сградата им на "Раковски" 134

Внукът на ген. Кацамунски си разчиства сметките със СДС. Така приемаме нещата, коментира Румен Христов

19.08.2022 | 18:03 Редактор: Елеонора Танева

Напрежение между СДС и Министерството на правосъдието заради сградата на "Раковски" 134. Очаква се там да бъде седалището на европейските делегирани прокурори у нас. Сградата, в която години наред се помещаваше Съюзът на демократичните сили, е избрана измежду няколко, предложени от Областната управа.

От СДС видяха в идеята за новите стопани разчистване на сметки от страна на социалиста Крум Зарков, който в момента е правосъден министър. 

"Внукът на ген. Кацамунски си разчиства сметките със СДС. Така приемаме нещата", коментира лидерът на СДС Румен Христов.

От СДС искат да продължат да са наемател на един етаж от сградата на ул. "Раковски" 134, която е емблема за синята идея.

"Те имат нужда от сграда, но това не е последната сграда, към която могат да се обърнат за настаняване", заяви Христов.

От правосъдното министерство пък отговориха, че виждат политическа атака и обясниха, че изборът е бил на европейските прокурори.

"Областната управа на София е предоставила на европейските делегирани прокурори възможността да огледат няколко свободни сгради на територията на град София. Те са се спрели на сградата на "Раковска" 134", уточни зам.-министърът на правосъдието Мария Павлова.

По данни на областната управа към настоящия момент сградата няма сключени договори за наем с физически или юридически места. 

"В тази връзка Министреството на правосъдието, като координиращо действията между съдебната система и изпълнителната власт, е осъществило действия по осигуряването и координацията на такава сграда", добави Павлова. 

От СДС са учудени как в сграда, която не е ремонтирана от години, ще се настаняват европейски прокурори. С мотива за ремонта партията е била помолена да напусне сградата и сега чака решение от областната управа. 

"Чакаме от областния управител да ни бъде посочено алтернативно помещение. Предстоят избори и виждате в какво насипно състояние сме. Идеята беше след като се ремонтира тази сграда, ние да имаме възможност да се върнем тук от гледна точка на символиката, защото за нас "Раковска" 134 е СДС и СДС е "Раковска" 134", коментира Румен Христов.

Решението дали в сградата ще се настанят европейските прокурори трябва да бъде взето от Висшия съдебен съвет и Областната управа.

Вижте повече в репортажа на Варсен Такворян.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Читател
преди 1 година
Това образувание сдс,сложи началото на т. нар. грабителски преход.Земеделието,промишлеността,всичко строено от народа ни,беше хищнически ограбено. Сигнализирай за неуместен коментар