24 партии и 7 коалиции са подали документи за участие в изборите

Все още не е ясно дали "Демократична България" и "Продължаваме промяната" ще се коалират

17.08.2022 | 19:20 Редактор: Петя Кръстева
24 партии и 7 коалиции са подали документи за участие в изборите

24 партии и 7 коалиции са подали своите документи в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие във вота на 2 октомври.

Интересна е ситуацията при коалициите, тъй като при тях са основните "играчи" на политическата сцена - ГЕРБ-СДС, БСП, "Демократична България" и "Продължаваме промяната". 

"Вратата" за обединение между коалициите остава отворена до 27 август, заради което все още няма информация дали "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще се обединят преди вота. Все още няма потвърждение от нито една от двете формации, тепърва предстоят разговори между тях.

През последния възможен ден своите документи за участие в изборите подадоха от партия "Атака".

"С намерението да влезем в следващия парламент, за да разбием сценария, с който през последната година вкараха едно мента на "Атака". Външни кукловоди и вътрешни тайни общества създадоха това менте и го вкараха с 4,8% в последния парламент. Ние сме длъжни да го изобличим, за да не се подлъгват хората", коментира лидерът ѝ Волен Сидеров.

В края на месеца чрез жребий в ЦИК ще се определи с какъв номер партиите и коалициите ще се явят на вота на 2 октомври. Предизборната кампания започва месец по-рано.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК