Ул. "Цар Иван Шишман" отново в ремонт, работещите в района изпитват затруднения

За последно улицата беше затворена за ремонт през миналата година

14.08.2022 | 14:53 Редактор: Ирена Бакърджиева

Столичната улица "Цар Иван Шишман" отново се ремонтира, след като миналата година беше затворена за смяна на подземната инфраструктура. От бизнеса в района се оплакват, че заради ремонта клиентите им са по-малко дори и от времето на Ковид кризата.

В понеделник започна премахването на настилката по част от улица "Цар Иван Шишман". За последно улицата беше затворена за ремонт през миналата година, когато изцяло бяха подменени канализацията, водопровода и топлопровода.

"Сега ще стане много по-бързо пътното платно, тъй като никаква инфраструктура не трябва да се изгражда, а в тротоарите е предвидено да се положат нови тръбни мрежи и нова настилка. Всъщност улицата запазва автомобилното движение и така ще има един по-европейски вид и ще бъде една по-добра пешеходна среда", заяви зам.-кметът на "Столична Община" Ангел Джоргов.

Работещите в района обаче изпитват сериозни затруднения. Тома Николов е собственик на ресторант. Споделя, че дори по време на пандемията заведението е имало повече приходи.

"Тук не говорим за месеци или за дни, а за години. Мисълта ми е, че тази улица години наред я копаят. Тотален погром, нали, не само за нас, а за живущи и абсолютно всичко. Ето, погледнете сега. Хората влизат и няма как да излязат", обясни той.

Някои се радваха на освежаването на улицата.

"Това беше залято 2-3 пъти с асфалт, за да не се оплакват хората, че е затворена улицата. Всъщност за удобство на хората. Аз съм "ЗА" да се подобряват нещата и да проявяваме търпение. Всеки ремонт винаги ме радва", каза жител на София.

Улицата "Цар Иван Шишман" на пресечката с "Генерал Гурко" вече е затворена и нейният ремонт започна, който се очаква да приключи до края на септември месец. В социалните мрежи се появиха снимки на съседната улица "Иван Вазов", която също беше дълго ремонтирана. Там между паветата поникна трева. Надеждите са, че това няма да се случи с "Цар Иван Шишман".

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК