Инициативата "Системата ни убива" ще обяви решение за участие в изборите

Майките на деца с увреждания протестират от близо десет години

14.08.2022 | 12:35 Редактор: Ирена Бакърджиева
Инициативата

Майките на деца с увреждания от гражданската инициатива "Системата ни убива" ще обявят утре решение за участие в предсрочните парламентарни избори. Това ще стане утре пред палатковия им лагер в така наречения "Триъгълник на властта" - между сградите на правителството, Народното събрание и президентството.

С писмо, адресирано до лидера на БСП Корнелия Нинова, от Националната гражданска инициатива "Системата ни убива", информират, че ще обявят решението си за участие в предстоящите избори с аргумента, "защото не искаме да виждаме повече гибелта на децата си!".

Това ще стане на 15-и август - един от най-големите християнски празници Успение на Света Богородица или Голяма Богородица, когато почитаме покровителката на майчинството, брака и семейното огнище.

В писмото се посочва, че посланието от инициативата е в качеството им на обединени родители на деца и възрастни с увреждания, инициирали и участвали активно в разработването на Закона за личната помощ и организирали множество протести за неговото приемане и за реформи в социалната политика, съобщи БНР.

Майките на деца с увреждания протестират от близо десет години. Те бяха активни участници и в протестите през 2020-а година.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
хахаха
преди 1 месец
тоя път нема кой да ви плати за палатките и стига сте използвали децата си за да печелите пари ! майките на здравите деца нямат ли нужда от повече средства ? нямате нито срам нито страх от Бога ! Сигнализирай за неуместен коментар