Кирил Петков: Уж ужасна криза, а гръцката връзка ще бъде завършена и газ ще има

Лидерът на "Продължаваме промяната" бе категоричен, че няма да има коалиция с ГЕРБ

13.08.2022 | 12:28 Редактор: Тодор Петров

"Гръцката връзка нямала газ, а се оказа, че има 40 бара в тръбата. Ситуацията била много критична, но се оказва, че до първата седмица на септември се очаква да се довърши строителството. Гръцката връзка е факт, цената ще бъде 4 пъти по-евтина в нейните количества, да не се говори в общи фрази. До 19 август правителството трябва да реши дали купува седемте танкера. Цената на тези танкери беше 30 долара под цената на европейския пазар", заяви бившият премиер Кирил Петков.

Лидерът на "Продължаваме промяната" подчерта, че е работата на служебното правителство е да организира честни избори и "да не допусне хартиената бюлетина да се промъкне през задния вход".

Второто нещо е да продължат нашите стъпки и да предадат управлението след 2 октомври по най-добрия начин. Няма смисъл от медийни изяви от рода: Ужасна криза, пък се оказва, че след 3 седмици може да бъде завършена гръцката връзка.

Кирил Петков посочи, че всички партии влизат в политическа кампания и споровете не трябва да са между тях и служебното правителство. За него било по-важно, че докато Борисов управлява ГЕРБ, от "Продължаваме промяната" няма да направят коалиция с него.

"Би било по-ценно да се говори другите партии дали са твърди като нас и да видим политиките им. Няма смисъл да влизаме в дискусии с правителство, което ще е тук месец и половина", каза още Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
евро-атлантици
преди 1 година
Троянският кон в българската политика бяхте вие, *** от ПП! Излъгахте народа за пореден път, извъртяхте газовите далавери, от които държавата губи по 100 милиона на месец, назначихте без конкурс партийци на възлови постове, продадохте политиката ни спрямо С.Македония, подмазахте се на Западните си господари, като изгонихте 70 руски готвачи и фризьори, пазарувахте депутати, за да останете още малко на власт! Вън от политика, продажници! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 3
Ken
преди 1 година
Ей, нямаш ли срам! Скривай се някъде и се моли да те забравят по-бързо! Сигнализирай за неуместен коментар